Praktijkinfo

Raadplegingen

Raadpleging op afspraak

Elke arts werkt met consultaties op afspraak. Hiervoor kan u online of telefonisch een afspraak inboeken bij een arts naar keuze. Wij voorzien hiervoor standaard 15 minuten. Indien u telefonisch een afspraak wenst te maken dient u te bellen tijdens de openingsuren van het secretariaat. Komt u met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken. Wanneer er online geen afsprakenslotjes beschikbaar zijn, dient u telefonisch contact op te nemen tijdens de openingsuren om alsnog een afspraak te vragen. Enkel voor medische urgenties is er ook na de secretariaatsuren een arts bereikbaar.

Vrije raadpleging 

Elke voormiddag werkt één van de artsen met een vrije raadpleging. Hiervoor kan geen afspraak gemaakt worden. U dient uzelf aan te melden bij het onthaal tussen 8.30u en 10.30u. U heeft hierbij geen vrije keuze van arts. Belangrijk: deze consultaties zijn bedoeld voor korte of dringende vragen.

Huisbezoeken

 
Huisbezoeken kunnen enkel telefonisch aangevraagd worden vóór 11.00 u. Huisbezoeken worden enkel voorzien voor patiënten die zich omwille van medische redenen niet kunnen verplaatsen. Ze zijn tijdrovend en bovendien kan aan huis niet altijd de kwaliteit van zorg gegeven worden zoals in een uitgerust kabinet. Bij de aanvraag wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met je vrije keuze van arts. Als je vertrouwde arts niet beschikbaar is, zal een collega langskomen.

Praktijkrichtlijnen

 

!BELANGRIJK!

  • Neem steeds uw elektronische identiteitskaart of ISI+ kaart mee.
  • Het dragen van een mondmasker is niet meer verplicht. Wij vragen wel een mondmasker te dragen bij verkoudheidsklachten.
  • Indien u niet aanwezig kan zijn, gelieve de afspraak tijdig te annuleren (ten laatste 4u op voorhand!).
  • Wanneer u meer dan 3 keer niet op uw afspraak komt opdagen, zal u niet meer in staat zijn online afspraken te maken. U kan nog terecht op de vrije raadpleging.
  • Kom op tijd! De arts kan u weigeren indien u meer dan 10 minuten te laat op uw afspraak toekomt.
  • Elk consultatiemoment duurt 15 minuten en is voorzien voor één persoon.
  • Indien u met twee personen op raadpleging komt, maakt u een dubbele afspraak.
  • Maak telefonisch een afspraak indien er een uitgebreid of technisch onderzoek dient te gebeuren: verzekeringsonderzoek, kleine chirurgische ingreep, gynaecologisch onderzoek, …
  • Voorschriften en attesten worden uitsluitend afgeleverd tijdens een raadpleging.
  • Betalen kan bij voorkeur contactloos met Payconiq/Bancontact.
  • Doorsturen van medische info kan elektronisch via het platform Helena Care (helena.care), Helena respecteert jouw privacy en is GDPR-compliant. Wij kunnen geen vertrouwelijke info via e-mail sturen.

Tarieven

 
De artsen van Praktijk Sculptura zijn geconventioneerd en werken aan dezelfde tarieven.

Sinds de start van 2022 moet je bij de huisarts enkel nog het remgeld betalen. Concreet zal je voor een consultatie bij één van onze artsen dus maar 4 euro of 1 euro (in geval van verhoogde tegemoetkoming) betalen.

Bij het uitvoeren van een extra medische handeling kan een supplement worden aangerekend.